9 mai 2012

Cartofi noi copti cu rozmarin

     Ador cartofii si mai ales cartofii noi. Pe cei mici, mici de tot ii prajesc intregi cateodata. In vizita la un magazin de bricolaj cu o prietena, am gasit rozmarin in ghiveci. Eu plecasem dupa busuioc dar a trebuit sa ma multumesc cu rozmarinul caci ce vroiam eu nu era. Azi cum e mai racoare, mi-am permis sa coc cartofi cu rozmarin.

Ingrediente:

cartofi noi (cantitatea si dimensiunea lor ramane la libera alegere a fiecaruia)
2 crengute de rozmarin (pe care abia m-am indurat sa la tai)
2 lingurite ulei de masline
sare mare (eu am avut sare de Himalaya)
4 catei de usturoi

Cartofii i-am spalat bine. I-am asezat intr-un vas termorezistent. Printre cartofi asezam usturoiul si crengutele de rozmarin, presaram sarea si uleiul de masline. La sfarsit turnam putina apa doar cat sa acopere fundul vasului.
Vor sta la cuptor pana se rumenesc putin.Eu i-am tinut o ora la foc mic acoperiti cu folie si o ora la foc potrivit (200 grade) fara folie.
I-am servit cu putina smantana si multa, multa pofta.
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu