11 martie 2012

Omleta speciala

Am numit-o omleta speciala ca sa nu-i spun omleta cu multe feluri de branza, carnati, salam si ce mai contine.
Nu stiu daca am facut si public cat de mult ador branza si tot ce tine de lactate. Si pentru ca mamaie mi-a trimis  zeci de oua proaspete, am decis sa-mi incep ziua de duminica (caci maine iar e luni :((...iar nervi si stres) cu o omleta. Am gasit si niste rosii cu gust pe care le-am alturat omletei si am avut un mic dejun delicios si prea satios.

Ingrediente pentru 2 portii:

4 oua
telemea de vaca rasa
cascaval ras
branza cu mucegai albastru
branza camemebert
masline negre
salam
1 carnat oltenesc
1 ciuperca
parmesan ras
4 fire chives

Nu am scris unele cantitati pentru ca le-am apreciat din ochi.Va lamureste mai bine poza cu ingrediente.
Am calit mai intai ciupercile, carnatul si salamul. Intre timp am batut ouale si le-am amestecat cu branzeturile, maslinele si chives-ul taiat marunt. Peste ciupercile calite si carnat am adaugat amestecul cu oua. Tigaia dubla m-a ajutat sa o intorc frumos si sa-si pastreze aspectul.Cand am asezat-o pe farfurie am presarat parmesan.
Am servit cu rosii, ridichi proaspete si paine prajita.
Nu am mai pus sare caci branza era sarata, maslinele la fel si nu vroiam sa iasa potroaca.
Pofta buna!












2 comentarii:

  1. dupa ce ingrediente intra in breakfast-ul asta, nu e greu de loc sa-ti dai seama ca reteta este delicioasa... poate prea delicioasa :).
    Banuiesc ca dupa ce maninci asa ceva... ai cam terminat cu mincarea pentru restul zilei :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Termini sigur cu mancatul in ziua aia.Eu asa fac duminica, mananc dimineata ori pancakes ori omleta si gataaa.

    RăspundețiȘtergere