24 ianuarie 2011

Papanasi

Ffff buni dar cu o recomandare.Nu preparati mai multi decat mancati o data! Eu postez cantitatile pentru vreo 10 papanasi mici dar am servit doar vreo 6.Asa ca 4 au plecat.....


500g branza de vaci scursa bine
2 oua
6 linguri de zahar
coaja rasa de la o lamaie
un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu stins intr-o lingurita de zeama de lamaie
250g faina
ulei pentru prajit
Topping: smantana, gem si ciocolata finetti

Am batut ouale cu zaharul apoi am adaugat branza si aromele.Am adaugat apoi bicarbontul stins si faina in ploaie.Am amestecat pana a iesit un aluat usor de modelat.Din acel aluat am format bulgarasi (carora le-am facut o gaura in mijloc) si bilute mai mici (capacul).
Bulgasii i-am prajit in ulei incins si la foc MIC sa nu ramana crud la mijloc.Cand sunt rumeniti ii  "montam".Peste papanas punem smantana si gem sau ciocolata iar in varf biluta.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu